Memories Pierre Vervoort deel 2

OORLOG IN DE KANTINE !

We gaan terug naar de winter van 1981 – 1982 OF 1982 – 1983…..

We zonden nog uit met cassette’s van EEN UUR PER KANT, de bekende C120 TDK tapes.
cassette1-1-of-1De kantine was in die tijd eigenlijk alleen geopend voor de fanfare of de schutterij van de MANESTRAAT. Wij, de radioridders van GRENSLAND, bivakkeerden tussen het wisselen van de cassette’s door, gewoonlijk in het café van Captain Pier en Leneke, ongeveer 58 minuten per uur ! Toen ik nog maar eens van mijn kruk sprong om naar de zender te sprinten en de cassette voor het volgende uur te starten, bemerkte ik op de heenweg al, dat er activiteit in de kantine was…. ‘dat checken we later, EERST GRENSLAND in de lucht houden’ !

In deze tijd stond het buffet in de kantine nog links, vanaf de parkeerplaats gezien, en achter het buffet was een deur, net zoals helemaal aan het andere eind van de kantine, EN nog een derde deur die rechtstreeks uitgaf op de parkeerplaats.

Ook bij mij begint mijnheer Alzheimer zich met van alles te bemoeien, maar ik verdenk onze vriend Jacky Heylen er van tot een van de aanstichters te horen, samen met Peter Lemmens (notabene ZOON van de Captain!).

Enfin, de cassette werd gewisseld, RADIO GRENSLAND was weer een uur ON AIR. Dus maar eens even kijken wat er zich in de kantine afspeelde… Deur aan de linkerkant opengemaakt en…….. BATS !!!!!!!!!!!! een dikke sneeuwbal recht tegen mijn kop ! GLOEIENDE GLOEIENDE!

Welke idioot deed dat? BATS !!!! nummer TWEE !!!! , NEE NOU WORDT IE MOOI ! krijg wat!, terug naar buiten en sneeuwballen maken! Deur open, een salvo afvuren, deur dicht, NIEUWE maken, een nieuw salvo!!! Ons geschreeuw en lachen trok schijnbaar publiek, want voor ik er erg in had, waren we met zeker een man of tien verwikkeld in wat vandaag de dag nog jaarlijks herdacht wordt als de ‘slag bij Pier’ !!!! Aan beide kanten van de kantine hadden zich ploegen gevormd, die buiten vuilniszakken vol sneeuwballen bouwden en binnen elkaar bekogelden!!!!

De strijd eindigde uiteindelijk, dankzij bemiddeling van de Verenigde Naties en zo, ONBESLIST! Dus iedereen nat en voldaan terug naar het café voor een welverdiende pint, PROOST ! Gezellig zoals altijd bij onze Pier, TOT hij iets moest gaan halen in de bunker of de kantine….

Pier LP'SPier was niet snel kwaad te krijgen, maar op dat moment was hij toch niet echt de aller vrolijkste… ZEE JEE ALLEMOAL GEK GEWOERE !!!! KIEK INS WAAT EEN RAVAASJ IN DE KANTIEN !

Er stond over de hele oppervlakte van de kantine meer dan een centimeter water…. In het heetst van de strijd hadden we er even niet aan gedacht dat dat mooie witte spul gaat SMELTEN en uiteindelijk WATER wordt, we stonden zelf versteld van de puinhoop die we hadden aangericht……

Uiteraard hebben we de boel netjes OPGEKUISD, Pier onze excuses aangeboden en……. Met een lachend gezicht een PINT VAN PIER GEKREGEN !!!!

Geef een reactie