Pier van ’t Fort

Iemand die zeer veel herinneringen aan Radio Grensland zou kunnen opschrijven is natuurlijk Pierre Lemmens, ons beter bekend als Pier van ’t Fort. Helaas is hij ons op 1 juni 2006 ontvallen. Onze website zou er anders uit zien als hij een bijdrage had kunnen leveren aan dit stukje nostalgie.

Toch verdient Pier een prominente plaats op de site. Deze pagina zou gevuld kunnen worden met herinneringen die u heeft aan hem. Wij nodigen u dan ook uit om hieronder op te schrijven wat uw herinneringen aan Pier zijn. Wat heeft hij met u meegemaakt. En u met hem natuurlijk.

Wij zien uw reacties op deze pagina graag tegemoet!

 

7 comments

 • PIER, we verschilden heel wat in leeftijd, maar NIET in gedachten! Ik zal JOU EN Leneke EEUWIG dankbaar blijven voor al die fantastische jaren ! Wat heb je mij geholpen !!!!!!
  Bij gelegenheid komen er nog wel herinneringen bij, DANKE PIERRE !!!!!!!!

 • Neyens Marie-Josée

  Hallo,

  Bij deze wil ik jullie even melden dat “onze Captain”, Pierre overleden is op 1 juni 2006 en niet zoals hierboven vermeld op 1 januari 2006.

  Pier van ’t Fort was de uitbater van de kantine die ook het clublokaal was van de schutterij van de Manestraat.
  Hij is helaas enkele dagen vóór ons bondsfeest gestorven. Hij zou als genodigde het feest hebben mogen meemaken, maar jammergenoeg ging hij veel te vroeg van ons heen.
  Pier en Leneke hebben als lokalhouders en als lid, altijd klaargestaan voor de schutterij.
  Niets was hen teveel, van het tappen van een pint tot het laten doorgaan van de vergaderingen in hun keuken.
  Geregeld ging Pier mee naar de bondsfeesten om er zijn bölkes af te schieten en met ons plezier te maken. Dit zijn herinneringen om NOOIT te vergeten…..

 • Roland

  Dank je voor de oplettendheid. Datum is aangepast.

 • Harry Laveaux.

  Amai ,,het doet wel even pijn,Pier hier voor mij te zien terwijl ik deze mooie oude muziek op de achtergrond hoor terwijl ik diep denkend schrijf..uitleg hoef ik waarschijnlijk niet veel te geven,,
  ik was een manneke van 5 jaar toen kwam ik al op cafe bij Pier en Leneke,met mijn pap en mam,
  in 1987 werden Pier en Leneke mijn schoonouders,,ik heb Pier heel goed gekend,,Een Grote levensgenieter,,heeft dan ook op zijn manier genoten,,stond voor iedereen klaar,,en was de goedheid
  zelve,,kon wel eens goed koppig zijn,,maar was het ook weer gauw vergeten,Een man(Pionier)met het hart op de juiste plaats!!! Dank je wel Pier voor al die mooie momenten !!!!!!!!!!! ein rundje veur de hiél knup van de Kaptain !!!!!!

 • cees vervoort

  Tijdens het nuttigen van een van de vele pintjes die we daar gedronken hebben,
  maakte ik bij een nieuw verstgetapt pintje de opmerking dat hij er gerust wat bier in mocht doen.
  (het pintje was maar net half vol)
  De geweldige droge reactie van Pier: Het is niks, maar het kost ook niks.!!!!!!!!!!
  We hebben ermee gelachen en nog vele pintjes daar gedronken.
  Groet
  Cees Vervoort

 • Pierre Vervoort

  Het was tijdens een van de VELE gezellige avonden aan het buffet bij Pier, net VOOR de carnaval:
  Het ene rondje volgde snel op het andere en gaandeweg werden we met zijn allen (inclusief Pier ZELF) meliger en meliger…
  het werd op den duur ZO erg, dat het onderwerp van gesprek een bijzonder interessante wending nam: DE PAASHAAS !
  Het werd alsmaar doller, totdat een van de jolige gasten zich realiseerde dat hij langzaam wel honger begon te krijgen….
  ‘PIER,HUBSE GEIN POAS EIER?’ klonk het luidkeels door de kantine.
  Natuurlijk waren er nog geen paaseieren voor de carnaval!
  Maar pak hem beet een uurtje later kwam onze Captain met een grote grijns op zijn gezicht plotseling aanzetten met…. EEN HELE TRAY PAASEIEREN ! Nog maar een rondje en graag wat zout er bij Pier !
  We waren allemaal onder de indruk, dat Pier zo vroeg in het jaar al paaseieren had, tot dat hij, toen de tray al zeker half op was, bekende dat deze lading nog over was van VORIG JAAR !!!!
  We hebben de voorraad eieren smakelijk opgegeten en weg gespoeld met een lekkere PAX PINT, en NIEMAND van de gasten heeft er ook maar IETS aan over gehouden, behalve weer een fijne herinnering aan PIER van ’t Fort !

 • Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de mooie tijd bij Cafe t Fort
  Zelfs pier was de goedheid zelve als wij samen s’avonds daar wat gedronken hadden en naar huis gingen kregen we allebei een reep gevulde chocolade mee hij zei dat verlicht de alcohol als ze je aanhouden ha ha…… Groetjes Nelly en Jo

Geef een reactie