Audio Wil Ruijters

Tegenwoordig anno 2014, wordt er, zeker bij lokale omroepen, gebruik gemaakt van het zogenaamde ‘Voicetrack’ systeem: De DJ spreekt enkel nog de aan en/of afkondigingen in, en de computer mixt het tot een geheel, zodat het lijkt op een gepresenteerd programma. Natuurlijk verre van een LIVE programma, maar voor velen toch beter dan non-stop muziek….

Ook hier was Radio Grensland in de 90’s een pionier: We hadden een voor die tijd zeer geavanceerd systeem, bestaande uit een hele batterij cassettedecks aangestuurd door een computer. Cassettedeck 1 had bijvoorbeeld ALTIJD muziek uit de 60’s, nummer 2 uit de 70’s en zo verder. De computer konden we vertellen wanneer, welk deck on air moest komen… een playlist dus.

Door slim gebruik te maken van de technische mogelijkheden van die tijd, namen we cassette’s op met telkens EEN plaat en een stukje presentatie… De computer deed de de rest: Start het uur met deck 1: muziek uit de 60’s, gevolgd door deck 2: PRESENTATIE met daar aan vast een plaat.

We horen onderstaand Wil Ruijters, met een vroege voicetrack presentatie…

Bij het beluisteren, gelieve er aan te denken dat we luisteren naar een voicetrack cassette. We hebben voor u, luisteraar, de tracks aan elkaar geplakt. Stel u voor dat tussen iedere presentatie minstens twee andere platen werden uitgezonden ! Veel plezier met een opname van Wil Ruijters, we zijn nog op zoek naar een datum !

Indien de geluidskwaliteit wat minder is, komt dat doordat we slechts EEN kanaal konden opnemen, het tweede stereo kanaal werd gebruikt voor RUIS, om de computer te laten weten wanneer een track begon, en afgelopen was….

Programma Wil Ruijters:

Programma Wil Ruijters deel 2:

Geef een reactie